CONCURS
EDIȚIA A III-A, 2023

Rezultatele Concursului – 21.08.2023

Sara Mina – Editor
Regulamentul Concursului
Editura Biscara se alătură celor care îl celebrează în anul 2023 pe Demetru Dem. Demetrescu-Buzău, cunoscut sub numele Urmuz, căci se împlinesc 140 de la naștere și 100 de ani de la moartea lui…
Participanții sunt invitați să preia un fragment din textul urmuzian <<PUȚINĂ METAFIZICĂ ȘI ASTRONOMIE>>, pe care să-l considere motto pentru creațiile proprii, inedite, scrise într-o manieră absurd-suprarealistă.
[ Textul se regăsește și pe site-ul www.curtealuiurmuz.ro ]
Lucrările concurenților sunt așteptate în perioada
1 aprilie – 15 iulie 2023
la adresa de e-mail office@editurabiscara.ro .
În e-mail, alături de fișierul în format Word conținând proza scurtă pentru concurs, se vor preciza numele și prenumele autorului, precum și localitatea din care provine.
Fiecare concurent va participa cu o singură lucrare.
Textul va avea maximum 2 pagini, format A4 și va fi editat cu font Times New Roman 12, la un rând, cu diacritice, fiind însoțit de fragmentul ales ca motto. Nu vor fi admise în concurs lucrările care nu respectă regulile gramaticale în vigoare sau care au conținut indecent.
Până la 31 august 2023 vor fi selectate cele mai valoroase texte intrate în concurs, pentru a fi publicate într-un volum colectiv. De asemenea, Revistele partenere vor putea alege, dintre finaliști, câte un autor căruia îi vor publica, drept premiu, proza înscrisă în concurs.
Succes tuturor participanților!
Sara Mina – Editor
PARTENERI:
Revista LEVIATHAN
Revista MIȘCAREA LITERARĂ
Revista PLUMB
Revista SPAȚII CULTURALE
Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad
Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș
Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu
EDIȚIA A II-A, 2022

Rezultatele concursului – 9.08.2022
S-a încheiat cea de-a doua ediție a Concursului de proză scurtă POLARIS, cu motto-ul MITURILE ÎN FLUX ȘI REFLUX. Mulțumim tuturor pentru participare!
Iată prozele care s-au remarcat prin creativitate, fluiditatea exprimării și corectitudinea limbajului:
PĂPUȘARNIȚA [Lucia Eniu – Pașcani, Jud. Iași]
SIMPLĂ POVESTE [Liliana Toma – Brăila, Jud. Brăila]
NOAPTEA SÂNZIENEI [Mihaela Dănilă – Novăcești, Jud. Prahova]
Din păcate, majoritatea textelor nu s-au încadrat în tema impusă: reîntoarcerea la mitologia românească! Unii autori au marcat superficial doar nume ori simboluri din legende și mituri românești, alții nu au respectat regulile gramaticale sau au trimis tentative cu un conținut indecent. Așadar, juriul nu a putut selecta suficiente proze reprezentative pentru Antologia acestei ediții.
Le mulțumim partenerilor Editurii Biscara pentru că vor publica, până la sfârșitul anului 2022, prozele evidențiate la Concurs, după cum urmează:
REVISTA LEVIATHAN – PĂPUȘARNIȚA
REVISTA LITERA 13 – SIMPLĂ POVESTE
REVISTA SPAȚII CULTURALE – NOAPTEA SÂNZIENEI
Suplimentar, Editura Biscara oferă fiecăreia dintre cele trei autoare posibilitatea de a publica gratuit, până în august 2023, un volum de proză scurtă în format digital, care să fie expus în Biblioteca Virtuală a site-ului www.editurabiscara.ro.
Vă așteptăm la următoarea ediție din 2023!
Sara Mina – editor
Regulamentul concursului:
Creații inedite (nepublicate) cu subiecte legate de MITOLOGIA ROMÂNEASCĂ sunt așteptate în perioada 15 aprilie – 15 iunie 2022 la adresa de e-mail office@editurabiscara.ro
În e-mail, alături de fișierul în format Word conținând textul pentru concurs, identificat prin titlul lucrării, se vor preciza numele și prenumele autorului, precum și localitatea din care provine.
Fiecare concurent va participa cu o singură lucrare. Textul va avea maximum 3 pagini, format A4 și va fi editat cu font Times New Roman 12, la un rând, cu diacritice. Nu vor fi admise în concurs lucrările care nu respectă regulile gramaticale în vigoare sau care au conținut indecent.
Jurizarea va avea loc în perioada 15 iunie – 31 iulie.
Până la 31 august 2022 va fi editat un volum colectiv, cuprinzând cele mai valoroase texte intrate în concurs.
Revistele partenere vor selecta, dintre finaliști, câte un autor căruia îi vor publica, drept premiu, o proză inedită până la sfârșitul anului 2022.
Parteneri:
Succes participanților!
Sara Mina – Editor
EDIȚIA I, 2021

Rezultatele concursului – 1.08.2021
- Premiul I – nu s-a acordat.
- Premiul al II-lea – Emilia Toma din București pentru proza ,,Când vrei să dai timpul înapoi, dar nu poți” (nota 8.63).
- Premiul al III-lea – Ionuț Calotă din București pentru proza ,,Copilărie în umbra timpului” (nota 8.50).
Regulamentul concursului – 01.03.2021
Creații inedite sunt așteptate în perioada 1 martie – 15 mai 2021, la adresa de e-mail office@editurabiscara.ro.
În e-mail, alături de fișierul în format Word conținând textul pentru concurs, identificat prin titlul lucrării, se vor preciza numele și prenumele autorului, precum și localitatea din care provine. Prin transmiterea acestor informații, autorii confirmă că au citit și acceptă Politica de protecţie date cu caracter personal expusă pe acest site.
Fiecare concurent va participa cu o singură lucrare. Textul va avea maximum 3 pagini, format A4 și va fi editat cu font Times New Roman 12, la un rând, cu diacritice. Nu vor fi admise în concurs lucrările care nu respectă regulile gramaticale în vigoare sau care au conținut indecent.
Juriul este alcătuit din următorii critici și istorici literari, membri ai Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Critică, Eseistică și Istorie Literară București:
Maria-Ana Tupan, Ana Dobre, Gelu Negrea și Marian Nencescu.
Jurizarea va avea loc în perioada iunie-iulie 2021. Textele vor fi transmise juriului de către organizator fără numele autorilor. Fiecare membru al juriului va acorda note de la 1 la 10 fiecărei proze. Nota finală a fiecărui text va fi media rezultată. Primele note în ordine descrescătoare îi vor indica pe câștigătorii locurilor 1, 2 și 3.
Rezultatele vor fi anunțate la începutul lunii august, în această secțiune a site-ului editurii.
Până la 31 august 2021 va fi editat un volum colectiv, în format electronic, cuprinzând cele mai valoroase texte intrate în concurs.
PARTENERI:
Revista LITERE, redactor-șef Mihai Stan;
Revista CALIGRAF, redactor-șef Florea Burtan;
Revista DETECTIV CULTURAL, redactor-șef Firiță Carp.
Succes tuturor participanților!
Sara Mina – Editor