Editura Biscara

În umbra timpului

Volum disponibil gratuit în Biblioteca Virtuală…

Timpul s-a scurs repede, stârnind ori nu, cu umbra lui, neliniște participanților la prima ediție a concursului POLARIS.

Juriul, abandonând sporadic plăcuta povară a rutinei contactului cu valori ale înaltei culturi deja eternizate, și-a dus la capăt misiunea de a se-ntâlni și cu semne ale contemporaneității fruste. Rămân îndatorată pentru efort!

Reacțiile criticilor invitați să aprecieze textele înscrise în concurs au fost felurite, contradictorii pe alocuri, chiar subiective în ochii multora…

Nu s-a acordat Premiul I, prozele cu primele două medii în ordine descrescătoare ocupând locurile II și III.

În postura de editor și organizator, am evaluat drept câștig al acestei prime ediții faptul că numeroși participanți    și-au dezvăluit lucrările unor ochi impersonali!

Așadar, indiferent de valoarea artistică a rezultatelor, mai putem spera în puterea de regenerare a creativității la nivel individual și colectiv…

Le mulțumesc tuturor celor care s-au prezentat la concurs!

Adepta ideii că literatura trebuie să aibă o dublă valoare, estetică și morală, Editura Biscara a cules dintre toate prozele jurizate pe cele care se apropie de aceste canoane și   le-a unit într-un mic volum colectiv.

În acest demers am urmărit diversitatea abordării temei exprimate prin motto-ul ,,În umbra timpului”, precum și ideile cele mai îndrăznețe…

Nu abundă în selecția de proze cele cu amintiri monologate. Am dezavuat complet orice tentativă gravă de naturalism indecent ori promiscuu! N-am promovat nici texte bogate în informații ori cu idei aparte, dar cu stil documentaristic ori eseistic. Am amendat erori gramaticale impardonabile, de tipul virgulei așezate sistematic între subiect și predicat.

Și astfel, a rezultat o mini-colecție cu zece proze. Argumentele alegerii le veți regăsi în debutul fiecăreia dintre ele.

Mulțumindu-le autorilor, vă invit să citiți, să reflectați asupra mesajelor, asupra construcțiilor epice… Fiți martorii nașterii unei cărți!

Sara Mina-Editor

1 thought on “În umbra timpului

  1. Foarte faina postarea. Tocmai am dat peste blogul tau si am vrut sa spun ca mi-a placut cu adevarat sa navighez pe postarile tale de pe blog. In orice caz, ma voi abona la feedul tau si sper sa scrii din nou foarte curand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy