Editura Biscara

Picături din scrierile mele

Carte disponibilă în BIBLIOTECA VIRTUALĂ a site-ului editurii…

Proiectul BIBLIOTECA VIRTUALĂ, lansat în august 2020 de Editura BISCARA, prinde aripi!

De data aceasta, cea care dăruiește cititorilor creația sa este Corina Ileana Ciuraș, membră a Ligii Scriitorilor Români – Filiala „Ioan Slavici” Arad. Îi mulțumim!

Este vorba de volumul de proză scurtă numit PICĂTURI DIN SCRIERILE MELE, pe care îl puteți găsi pe site-ul editurii, în format Flipbook.

Cartea se țese ca o mărturisire de taină. Aflați aici câteva povești pentru copilului din noi, izvorâte, parcă, dintr-un dor neostoit de neprihănire… Dar, covârșitoare ca număr sunt textele-confesiuni, care tind să ne apropie și mai mult de firea autoarei!

Iubitoare a naturii, scriitoarea nu ne induce, totuși, o stare de exaltare facilă în fața evocărilor sale peisagistice, căci acestea nu sunt un scop în sine, ci doar un sprijin pentru întărirea eșafodajului mesajului intenționat. Transpare, astfel, îndemnul de întoarcere la sacrul tămăduitor, pe care l-am rătăcit, cumva, în propriul nostru abis profan…

Spune Corina Ileana Ciuraș: „Soarele strălucește deseori cu o lumină oranj – roșiatică precum o rană spre vindecare…”.

Ritmul așezat al scrierii e departe de orice umbră de monotonie. Arabescuri de sentimente, fulgurații meditative și percepții vizuale ale ambientului țes o litanie, în care vocea autoarei se întrepătrunde cu propriul glas interior al cititorului. Efectul ne răpește diurnului haotic și ne inoculează liniștea potrivită transcenderii graniței spre sfințire…

Pacea izvorăște din fiecare frază. Incantația vocabulelor, însă, nu ne poartă spre capcana deziluziei asociate cu prezentul derizoriu, ci ne călăuzește privirea spre dreapta judecată în alegerea propriului drum…

„Ce bine că ochii ne sunt liberi… Dar poate că nu sunt chiar atât de liberi, dacă ne gândim la cuvântul potrivit căruia ei sunt a sufletului fereastră. Iar ferestrele pot fi de multe feluri și cu diverse destinații. Unele dintre acestea se pot deschide oferind perspectiva cerului și înalță spre curajoase culmi. Altele se arată părelnic libertății, dar sunt zăvorâte și ascund ziduri jilave. Sticla poate să le fie limpede ori umbrită de viclene adieri. ”, ne deslușește scriitoarea.

Armonia e prielnică oricărei lucrări a minții! Asta pare să ne transmită fiecare tremur și lucire a picăturilor scrierilor autoarei.

Deschideți volumul, e potrivit uitării măruntelor patimi! Corina Ileana Ciuraș vă dăruiește cu bucurie nu doar o carte, ci chiar năzuința spre un Dumnezeu regăsit…

Sara Mina – Editor

1 thought on “Picături din scrierile mele

  1. Doresc să vă mulțumesc din toată inima mea pentru cuvintele de aleasă prețuire și care sunt un elogiu Darului de Sus al cărui smerit ispravnic mă aflu, cu rugăciunile Sfântului Ierarh Dosoftei, patronul meu în ale scrisului. Firma de prezentare a volumului este de o eleganță aparte și oglindește calitatea deosebită a lucrărilor editurii. După cum observa unul dintre distinșii colegi de Ligă, formatul acesta este o alternativă de viitor în lumea noastră aflată sub auspiciile tehnologiei avansate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy